Tak for alle tilmeldingerne som vært, som har betydet, at vi nu har tilstrækkeligt med værter.

Tak for alle tilmeldingerne som vært, som har betydet, at vi nu har tilstrækkeligt med værter.

Har du lyst til at møde nye mennesker på tværs af kulturer og nationaliteter?

Har du tid og lyst til at invitere et par udenlandske studerende på middag?

Du forpligter dig ikke til andet end at invitere til denne ene middag - og hvem ved: måske bliver det så interessant et møde for begge parter, at I får lyst til at ses igen? Det kræver ingen særlige forudsætninger at være vært – dog er det en fordel, hvis du kan lidt engelsk. Det er vores erfaring, at det fungerer bedst, hvis de studerende ikke kommer alene på besøg. Vi håber derfor, du har mulighed for at invitere to studerende (eller flere, hvis du har mod på det).

Studenterpræsterne Aalborg og vore samarbejdspartnere blandt Aalborgs kirker vil med initiativet: ’Dine with a Dane’ gerne skabe kontakt mellem danske værter og ny-ankomne internationale studerende fra Aalborg Universitet og University College Nordjylland, som har lyst til at besøge et dansk hjem og opleve dansk kultur og gæstfrihed. 

Når du har tilmeldt dig som vært, vil du i løbet af september, når vi har modtaget tilmeldinger fra de nye studerende, blive kontaktet om den praktiske tilrettelæggelse af besøget hos dig. Det forventes, at du kan invitere på middag på et tidspunkt, som du selv vælger i løbet af oktober, november eller evt. december 2018. Vi sender dig alle kontaktinformationer på de studerende, vi vil bede dig invitere og anmoder om, at du herefter selv kontakter dem. Du vil modtage et forslag til formulering af invitationen, som du er velkommen til at bruge.

Der er nu lukket for tilmelding som vært.

Har du spørgsmål, inden du tilmelder dig, er du velkommen til at kontakte studenterpræsterne Nanna Holm og Christen Staghøj Sinding på mail: praesten@adm.aau.dk eller tlf.: 99409096.

En tidligere vært har beskrevet sin deltagelse således:

’Jeg synes bare lige jeg vil dele vores oplevelse med jer. Vi fik tildelt to studerende, men den ene hørte vi pludselig ikke fra, så vi endte med at have besøg af en studerende. Vi var meget spændte på, om det ville blive en laaaaaang eftermiddag/ aften. Men hold da op hvor var det hyggeligt. 

Vi hentede Meina i Aalborg og kørte derefter på tur rundt, efterfølgende fik vi dansk julemad hos os. Mine drenge på 9 og 11 var simpelthen så begejstrede og hun var bare så sød. Jeg har aldrig hørt mine drenge snakke så meget engelsk før, og kinesisk   og Meina fik øvet en masse dansk.

Den 11. februar kommer hun så igen, denne gang har hun spurgt om hun må have to andre kinesiske studerende med, som meget gerne vil besøge en dansk familie. :-) De tager selv mad med, for denne gang skal vi have kinesisk. Vi har desuden aftalt at vi henter Meina en dag i maj eller juni når vejret er bedre og så skal vi lege turister, til Rubjerg Knude, lønstrup etc. etc.

Faktisk er vi der hvor vi snakker lidt om, at vi skal holde kontakt, for når så Meina om to år er færdig med at studere og skal hjem til Kina igen, har vi faktisk allerede en plan om at skulle rejse ned og besøge hende. Vi vil alle tre gerne se Kina, men med en kontakt der, bliver det hele pludselig mere realistisk. 

Jeg synes bare, I skal høre, at initiativet er en super succes.’