Ramt af eksamensstress? Få hjælp af Studenterpræsterne

Hvis du er ramt af eksamensstress, kan Studenterpræsterne på AAU måske hjælpe dig.

Lagt online: 04.06.2018

Kalenderen viser juni, og selvom det indikerer, at vi har ramt sommeren, så er det for mange også synonym med eksamenstid. Hvad enten man har en, to, tre eller måske fire eksaminer i den kommende periode, er det slet ikke unormalt at blive ramt af eksamensstress.

Det er slet ikke unormalt at føle en grad af spænding eller nervøsitet i forbindelse med en eksamen. I nogle situationer kan det ligefrem være en fordel, fordi det kan være medvirkende til at skærpe koncentrationen.

I visse tilfælde kan nervøsiteten dog stige til et niveau, som føles så udmattende og krævende, at den skaber psykisk og måske ligefrem fysisk utilpashed, hvilket i sidste ende kan være medvirkende til at forringe præstationsevnen. I disse tilfælde taler man om eksamensstress eller måske ligefrem eksamensangst.

Hvis du oplever eksamensstress eller eksamensangst, kan Studenterpræsterne være med til at hjælpe med en eller flere samtaler.

Studenterpræsterne på Aalborg Universitet kan kontaktes på mail: praesten@adm.aau.dk samt telefon: 99 40 90 96.